in groteren getale


in groteren getale 1.0

in of met een nog groter aantal (dan); nog talrijker (dan); massaler
Met dezelfde combinatiemogelijkheden als in groten getale.
Zie ook : in groten getale

Algemene voorbeelden


Het is niet onmogelijk dat veel kleine beleggers in juli schrik kregen en bij de volgende dreigende inzinking in groteren getale uit de beurs stappen.

De Standaard,

Een mogelijke verklaring is ook dat gevaarlijke sujetten minder vaak toeslaan omdat ze in groteren getale achter de tralies zitten.

NRC,

Surinaamse en Antilliaanse stedelingen kijken in groteren getale dan autochtonen dagelijks naar de Nederlandse publieke en commerciële zenders.

http://www.digibron.nl/search/detail/012dbdd9d0778fd9d45aa3af/allochtoon-fietst-niet-vaak,

Van Loock verwacht dat de Kroaten in groteren getale zullen terugkeren als de lente zijn intrede maakt.

De Standaard,

Omdat vrouwen 52 procent van de bevolking uitmaken en vrouwen in groteren getale gaan stemmen dan mannen (82% tegenover 79% in 1992), gaat het hier al gauw om een miljoen stemmen.

De Standaard,

De nieuwste ontdekking deed Van Bragt aan de westelijke kant van de Oosterschelde op vijf tot tien meter diepte. Omdat bij die duik zeker vier exemplaren werden gezien, gaat hij er vanuit dat de zeenaaktslak daar waarschijnlijk in groteren getale voorkomt.

http://divocean.nl/nieuws/nieuws05.html

Combinatiemogelijkheden


overig


  • in groteren getale dan gebruikelijk
  • in groteren getale dan ooit
  • in groteren getale dan voorheen

Gelovigen en toeristen waren in groteren getale dan gebruikelijk naar het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad gekomen om de paus zijn voorlaatste angelusgebed te zien uitspreken.

http://www.ad.nl/ad/nl/12426/De-Paus/article/detail/3395274/2013/02/17/Paus-in-een-van-zijn-laatste-zondagsgebeden-bid-voor-me.dhtml,

'In een droog jaar kelderde de populatie lepelaars in de Oostvaardersplassen van 300 broedparen naar nul, doordat vossen bij de kolonie konden komen. Grote paniek. Maar de lepelaars zijn gewoon weer terug. En broeden elders in groteren getale dan ooit. Lepelaars moeten af en toe een schop onder hun kont hebben.'

http://www.voni.nl/VK_22-12-09.html,

In de cijfers komt nu ook zicht op de nieuwe knelpunten: locaties waar de infrastructuur het verkeer, dankzij de wegverbredingsprojecten in groteren getale dan voorheen, het verkeer niet meer kan verwerken.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22165552/__Daling_aantal_files_stagneert__.html,